Ahlul Bait vs Ahlul Quran -Respon 3

 

From: Syed Hasnan <syed_hasnan@yahoo.com>
To: ebacaan@yahoo.com
Sent: Sat, September 25, 2010 1:43:22 PM
Subject: "Pengkianat Rasul Allah daripada anak cucu Rasul Allah Hari Ini vs Ahlul Quran"


jawapan tuan dulu,

Salamun alaikum,

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk menulis kepada kami. Kali ini kami juga merasakan sesuai untuk menukarkan tajuk, buat sementara waktu, kepada berbunyi "Pengkianat Rasul Allah daripada anak cucu Rasul Allah Hari Ini vs Ahlul Quran".

Pertama, kami ingin tegur "salawat" di atas iaitu ALLAH HUMASALI ALA SYEDINA MUHAMMAD WAALA AHLHI SYEDINA MUHAMMAD. Kami berpendapat ia bukan suatu yang suci dan benar, kerana tidak ajar atau disuruh Allah. Bermkasud, tidak juga diajar atau disuruh oleh Rasul Allah.


Salam sejahatera,

"Pengkianat Rasul Allah daripada anak cucu Rasul Allah Hari Ini vs Ahlul Quran dan dengan mudah tuan megaku pulak yang tuan ini ahlul quran sedang kan  Al quran di zaman nabi tidak ada cuma firman Allah yang disampaikan kepada nya dan dia samapaikan kepada pengikut nya semua secara lisan iaitu qur kata an ana dan itu lah istilah qur ana sebana nya, dan bukan tulisan dan setelah wafat khalifaah abu bakar dan omar lah yang mengumpul segala ayat ayat al quran yang nabi sampai kan dari para sahabat jadi kan sebuah kitab yang ada pada hari ini ingat tuhan tidak meyampaikin firman nya dalam bentuk buku tapi dari whayu melalui malaikat jibarail jadi pembohangan atau kumpulan tuan pun adalah satu ajaran baru termasuk mahasab yang ada hari ini mahazab ahli quran.

Amat mudah orang macam tuan mengatakan anak cucu rasulullah khianati rasulullah maka hari ini kita dah nampak orang melayu yang mencuri ugama telah berdusta lagi mengatakan siti fatimah sudah kianati nabi, syediana Ali, syedina hassan, syedina husaain dan cicit dia syed zainal abdin telah mengkinati nabi seperti apa yang tuan telah bagi dalam tajuk baru tuan

Inilah yang dikata melayu yang mengaku berugama islam walahal islam pun bukan ugama jauh sekali, apabila kita ceritakan kebaikan datang dari keluarga rasulullah mereka cepat cepat kata palsu dan apabila ajaran yang tiada kena mengena gan  rasulullah mereka  kata betul.

Cuba kita ada anak lepas tu anak kita orang benci termasuk menantu kita orang kata palsu kita suka tak, mesti kita tak suka agak agak orang yang menghina anak cucu rasulullah ni rasulullah akan suka kat diorang tak jangan harap sebab mereka ini lah orang yang paling munafik dianatara semua munafik dan orang paling fasik diantara semua fasik dan juga mereka inilah yang tak berhukum berutus dan berurus dengan apa yang Allah firman kan dan tak menjujung imanah Rasul dan mebelakangi ajaranan anak cucu Rasul Allah dan kedaan mereka inilah yang difirman kan didalam Alquran barang siapa tak berutus berurus dan berhukum dengan apa yanag Allah perintah kan dan Rasul tinggal kan maka termasuk lah mereka ini didalam golongan zalimim (firaun) munfikin, berpura dan fasik (degil) dan orang macam ini lah yang akan kekal didalam neraka buat selama lama nya sia sia jer orang macam ini berugama dan bersolat kerana solat mereka penuh pendustaan, kerana setiap solat mereka diakhiri dengan selawat nabi dikatakan tidak terdapat didalam alquran maka keluarga nabi dikatakan pengkhiAnat cuma DENGAN memehon ALLAH mensejahtera dan berkat kan ahli muhamad jadikan hati mereka benci dan menfitnah kerturunan nabi tapi kebanyakan mereka amat benci dengan kelurga nabi muhammad. terutama orang sentisa menghukum hadith palsu walahal mereka tahu mereka lah sebenar nya duduk dalam kepalsuan dan kekal didalam kepalsuan mereka buat selama lama nya sekian salam sejahtera kepada yang berselawat dan yang menyangjungi nabi kita dan kerturunan nya... terima kasih.......... kepada yang mebenci boleh cari kerturunan lain selain dari kerturunan nabi muhammad SAW......ATAU CARI PENGASAS  SALAMUN ALAIKUM UNTUK BERTERIMA KASIH DAN DI MUALIKAN SEKIAN..........SALAM SEJHATERA


Salamun alaikum,

Kerana malas hendak meneliti dan beri komen terhadap karangan seorang "istimewa" tapi tidak tahu kandungan Qur'an (yang disampaikan moyangnya) dan bersikap angkuh pula (orang Melayu mencuri agama, antara katanya) kami telah forwardkan emelnya kepada UNCLE SEEKERS yang lebih mengetahui tentang mentaliti orang jenis ini.

Jawapan daripada UNCLE SEEKERS telah diterima dan diturunkan di bawah ini (terima kasih sahabat):


From: UNCLE SEEKERS
To: Pengurus Laman <ebacaan@yahoo.com>
Sent: Sat, September 25, 2010 10:16:16 PM
Subject: Re: Fw: "Pengkianat Rasul Allah daripada anak cucu Rasul Allah Hari Ini vs Ahlul Quran"


Salam Syed Hasnan,

Ana hanya baca ‘sepintas lalu’ artikel anta sebab artikel anta “merapu kepundeng marang skeper”… (dialog S.Samsuddin dalam filem Ali Baba Bujang Lapuk)

Maaf Zahir Bathin... he he

Artikel anta mirip dengan mamat yang tulis artikel bertarikh 13-2-2010 bertajuk Ahlul Bait vs Ahlul Quran –Respon (http://www.e-bacaan.com/emaile43.htm).

Jangan ikut nafsu nanti lesu, nanti ikut rasa nanti binasa, jangan ikut hati nanti mati.

Oleh kerana anta menulis ringkas ana pun jawab dengan ringkas juga.


1.    Cara anda selawat juga ‘tidak berapa kena’ dengan syed-syed yang berpegang ‘mazhab ahlulbait’. Anta pergi belajar dengan mereka dulu lepas tu baru anta boleh main snooker kat sini.


2.    1.  Anta tulis “Tuhan tidak sampaikan firmannya dalam bentuk buku

Jawapan - Cuba anta baca sepuluh kali firmanNYA  

"Dan Kami turunkan kepada kamu al-Kitab, penjelasan bagi segala sesuatu, dan petunjuk" (16:89)

"Sekiranya Kami turunkan kepada kamu sebuah Kitab di kertas, lalu mereka sentuh ia dengan tangan-tangan mereka, tentu orang-orang tidak percaya akan berkata, 'Tiadalah ini, melainkan sihir yang nyata.'" (6:7)

"Mereka tidak pertimbangkan Allah dengan pertimbangan-Nya yang sebenar ketika mereka berkata, 'Allah tidak turunkan sesuatu kepada mana-mana manusia.' Katakanlah, 'Siapakah yang turunkan Kitab yang Musa datangkan sebagai satu cahaya dan satu petunjuk bagi manusia? Kamu letakkannya di kertas-kertas, dengan menampakkannya, dan sembunyikan kebanyakannya; dan kamu diajar apa yang kamu tidak tahu, kamu dan bapa-bapa kamu.' Katakanlah, 'Allah.' Kemudian tinggalkanlah mereka bersendiri bermain-main permainan terjunan mereka." (6:91)

"Dan sebuah Kitab yang tertulis,
Dalam kertas kulit bergulung yang terbuka," (52:2-3)

"Kitab itu, di dalamnya tiada keraguan, petunjuk bagi orang-orang bertakwa (takut kepada Tuhan)," (2:2).


3.
    2.   Anta tulis “…dan setelah wafat khalifaah abu bakar dan omar lah yang mengumpul segala ayat ayat al quran yang nabi sampai kan dari para sahabat jadi kan sebuah kitab…”  

Jawapan - Yang Maha Halia Tuan Syed Hasnan, Kitab suci ini telah pun dikumpulkan atau disusun, oleh Tuhan semasa Nabi masih hidup lagi. Ini buktinya beb… 

            "Atas Kamilah untuk mengumpulkannya," (75:17)


4.
    3.  Anta tulis “Orang Melayu yang mencuri ugama”.

Jawapan - Yenade tambi, lu ingat Islam ni untuk bangsa kita ajer ke! Tolonglah…


5.
    4.   Anta  tulis “Cuba kita ada anak lepas tu anak kita orang benci..”

Jawapan – Kalau anak kita baik dan merendah diri, ramai orang sayang beb tapi kalau anak kita berlagak bukan setakat orang benci, mak bapak pun bengang beb!


6.
    5. Anta tulis “ blab bla bla bla…..”

Jawapan – Beri ana satu bukti firman (satu jer bukan sepuluh) tentang kesemua ayat-ayat yang terakhir anta”


7.
    6. Anta tulis “…kepada yang benci boleh cari kerturunan lain selain dari kerturunan nabi muhammad SAW…”

Jawapan -  Beb, janganlah angkuh sangat kerana anta dilahirkan sebagai SYED! Dalam dunia ini banyak perkara kita boleh pilih tetapi kita tidak boleh memilih “siapa kedua ibubapa kita”

 

Ana rasa kalau atok kita (Nabi Muhammad) baca tulisan anta, ana gerenti anta kena PELEMPANG dengan dia. Habis kuat pun dia cubit paha ana jer sebab kutuk anta. Ahakz..

Boleh ana tahu siapa walid anta dan jalur anta dari mana? (Alkohol, almari, aluminium. alfonso, alaluya atau alalalale...)

 

Sekali lagi, diucap terima kasih kepada US. Sebelum menutup halaman ini, izinkan kami bertanya, adakah benar orang seperti ini terasa dirinya lebih mulia dan pasti masuk syurga kerana didoa/disebut, di samping Nabi, dalam setiap sembahyang orang Islam?

Terima kasih.
 

27 September 2010

Halaman Utama   Terkini   Perpustakaan   Artikel   Bacaan   E-Mail   Hiasan   Kalimat Pilihan
Keratan Akhbar   Penemuan   Soalan Lazim   Sudut Pelajar   Senarai Penulis   English Articles

Tulis kepada Pengurus Laman